Grčki parlament ratificirao SSP između RH i EU

SPORAZUM o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Republike Hrvatske i Europske unije ratificiran je velikom većinom glasova u grčkom Parlamentu, priopćeno u ponedjeljak iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Uz nazočnost grčkog zamjenika ministra vanjskih poslova Andreasa Loverdosa, za ratifikaciju SSP-a 5. lipnja glasovali su predstavnici PASOK-a (Panhelenske socijalističke stranke), Nove Demokracije i Koalicije lijevih stranaka.

Tijekom lipnja očekuje se da SSP bude upućen na potpis grčkom Predsjedniku nakon čega treba uslijediti notifikacija, to jest predaja ratifikacijskih instrumenata depozitaru - Vijeću EU-a u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i EU-a ranije je ratificiran u parlamentima Njemačke, Danske, Irske, Austrije, Španjolske, Nizozemske, Francuske i Švedske.

Hrvatska je SSP potpisala u listopadu 2001. godine, a stupit će na snagu kada bude ratificiran u parlamentima svih zemalja članica EU-a, te u hrvatskom Saboru i Europskom parlamentu, što je već učinjeno.

(Hina) pp sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara