Guverner HNB-a Rohatinski: Nisam Superman, nitko ne može sam spasiti državu od krize

Guverner HNB-a Rohatinski: Nisam Superman, nitko ne može sam spasiti državu od krize

Tekst: J.C.
Foto: Joško Ponoš / Cropix

"VRIJEME je da oni koji kreiraju politiku napokon shvate kako se ne može živjeti od kredita do kredita", kaže guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski i ističe kako HNB više nema "džokera u rukavu". "Sve su karte sada na stolu", rekao je Rohatinski u razgovoru za jednu televiziju.

Guverner HNB-a još jednom je ponovio svoju raniju izjavu kako vjeruje da je najgori dio krize iza nas i da više nema opasnosti za veći gospodarski pad, ali ističe kako je i dalje prerano za slavlje. "Ne vidim elemente za neki snažan optimizam u ovom trenutku", kaže Rohatinski, te građanima, ali prije svega državi, poručuje kako im je u 2010. godini najpametnije pokušati što više uštedjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno od rješenja za izlazak iz krize mora biti smanjenje potrošnje javnog sektora. Naravno da je to politički rizično jer se radi o nepopularnim mjerama, ali polazim od toga da ozbiljna politika mora biti spremna preuzeti takav rizik", rekao je Rohatinski.

Dio razgovora bio je posvećen i viđenju Rohatinskog kao spasitelja države u ovim kriznim vremenima. Javnost nedvojbeno vjeruje guverneru HNB-a, a Indexovi čitatelji su ga u anketi našeg portala stavili bok uz bok sa Supermanom kao jedinim koji nas može izvući iz krize.

"Ne osjećam se kao Superman", skromno će reći Rohatinski i dodati kako niti on, niti bilo koji drugi pojedinac ili institucija mogu samostalno spasiti državu od krize.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara