HAC tvrdi da se ralica nije polukružno okretala, ozlijeđeni dječaci su izvan životne opasnosti

HAC tvrdi da se ralica nije polukružno okretala, ozlijeđeni dječaci su izvan životne opasnosti

Tekst: D. M., H.A.
Foto: Joško Ponoš/Cropix

IAKO je policija jutros na novinskoj konferenciji izvijestila kako je do nesreće došlo dok se ralica okretala polukružno, iz HAC-a tvrde drukčije. Poslali su priopćenje u kojemu stoji kako je do nesreće došlo zbog naleta osobnog vozila u zadnji kraj vozila HAC-a tipa Mercedes Actros-kamion s ralicom i posipače. "Dakle, nalet se nije dogodio u polukružnom okretanju. Zbog vremenskih uvjeta, a sukladno Operativnom programu radova održavanja u zimskom periodu, HAC-ovo vozilo bilo je u funkciji preventivnog posipanja autoceste zbog mogućnosti pojave poledice i snijega, koji je tijekom noći i počeo padati. HAC-ovo vozilo kretalo se zaustavnim i dijelom voznog traka kolnika autoceste, obilježeno vidljivom signalizacijom u smjeru Dugopolja."

Zbog zimskih uvjeta na cesti i stanja kolnika  na dionici Dugopolje - Bisko brzina kretanja vozila bila je ograničena na 80 km/h uz upozorenje mokar kolnik, dodaju iz HAC-a i traže prometno vještačenje nesreće.

Dječaci izvan životne opasnosti

Dva dječaka su zadobila teške ozljede, no više nisu u životnoj opasnosti. Jedan od blizanaca ima zrak u plućima, višestruke rane po glavi, lom gornje čeljusti. Drugi brat je također teško ozlijeđen, no niti jedan od njih nije više u životnoj opasnosti i nalaze se u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov kolega, koji se zajedno s teško ozlijeđenim blizancem, nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja, također se bori za život nakon teških ozljeda koje je zadobio u nesreći - liječnici splitskog KBC-a utvrdili su razdor jetre, traumatski šok, nagnječenje pluća, prijelom četiri kralješka.

Čudo da su preživjeli

Obojica dječaka koji su zadobili teške ozljede opasne po život sjedili su na stražnjoj klupi potpuno uništenog monovolumena Seat Altea. Pravo je čudo kako su plivači uopće preživjeli. Njihov trener M. Čulina također je teško ozlijeđen, no nije u životnoj opasnosti - slomljeni su mu podlaktica, skočni zglob i ključna kost te ima ranu na glavi.

Policija je izvijestila kako je očevid potvrdio da se vozač HAC-ove ralice 39-godišnji O.R. polukružno okretao na službenom prolazu između zaštitnih metalnih odbojnika. Nije se, međutim, uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Prilikom okretanja na ralicu je naletio Seat sa zadarskim plivačima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara