Haim Ramon: Izrael će nastaviti napade na Hezbollah

IZRAEL će nastaviti napade na Hezbollah, a izraelski vojnici će ostati u pojasu na jugu Libanona dok ne dođu međunarodne snage, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik u izraelskoj vladi.

Komentirajući za izraelski vojni radio nacrt rezolucije UN-ova Vijeća sigurnosti u kojemu se poziva na prekid sukoba između Izraela i Hezbollaha, ministar pravosuđa Haim Ramon nije rekao hoće li Izrael prihvatiti rezoluciju u predloženom obliku.

"To je samo nacrt", rekao je Ramon prije sjednice izraelske vlade. Ministar pravosuđa smatra da je nacrt rezolucije načelno dobar za Izrael, ali unatoč tome njegova zemlja još ima vojnih ciljeva koje mora ostvariti. Jer, "čak i ako se usvoji taj nacrt, upitno je da li će Hezbolah poštivati rezoluciju i obustaviti vatru", kaže Ramon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato se moramo i dalje boriti. Pred nama su vojni ciljevi koje još moramo ostvariti. Moramo nastaviti pogađati Hezbollah, kao što smo to činili ovih dana, a mislim da će se, dok to bude trajalo, izraelski položaj i vojno i diplomatski popraviti", objasnio je izraelski ministar pravosuđa.

Tjedan ili dva nakon ove, trebala bi se donijeti druga rezolucija kojom će se utvrditi uvjeti za trajni prekid vatre i odobriti slanje međunarodnih snaga na to područje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara