Izraelci uhitili predsjednika palestinskog parlamenta

IZRAELSKE snage sigurnosti upale su u nedjelju u Ramallah i ondje uhitile predsjednika palestinskog parlamenta Aziza Dweika, čelnika vladajućeg pokreta Hamas, potvrdili su palestinski i izraelski izvori.

Prema riječima Dweikove supruge izraelski vojnici upali su noću na nedjelju te zatražili supruga "da pođe s njima". Pri uhićenju su uzeli dva računala i dokumente Palestinskog zakonodavnog vijeća (parlament), kazala je.

Izraelski glasnogovornik potvrdio je uhićenje kazavši da je Dweik "predsjednik Hamasova zakonodavnog tijela, a kako je Hamas teroristička organizacija, on je cilj za uhićenje".

Izraelske snage uhitile su osam članova palestinske vlade i 23 zastupnika palestinskog parlamenta u lipnju nakon što su militanti pokreta Hamas te još dviju drugih skupina upali u Izrael i oteli izraelskog vojnika, koji je još zatočen.

Trojica ministara naknadno su oslobođena.

Priopćenjem je palestinski premijer Ismail Hanija (Hamas) nazvao uhićenje "još jednim piratskim zločinom (izraelske) okupacije protiv izabranih predstavnika našeg naroda", prenijela je agencija Associated press.

Hanija je "pozvao na pokretanje međunarodne parlamentarne akcije radi oslobađanja Dweika i drugih uhićenih dužnosnika".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara