Hajdaš Dončić nasrnuo na Bernardića: "Možemo izbacivati iz stranke tek kad vidimo za što si ti kriv"

Hajdaš Dončić nasrnuo na Bernardića: "Možemo izbacivati iz stranke tek kad vidimo za što si ti kriv"

Foto: Hina, Index

ZAGREBAČKI SDP jučer je predložio predsjedništvu stranke da izbaci Milanku Opačić i Miranda Mrsića. Istovremeno, u Krapinsko-zagorskoj županiji njihovi su stranački drugovi pripremali protuudar. Zatražili su da se prije samog razgovora o izbacivanju članova na dnevni red uvrsti rasprava o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću.

Podijelio glasove

Zagorski SDP vodi Siniša Hajdaš Dončić, a na posljednjim izborima za predsjednika stranke njegovi su članovi podijelili glasove između Davora Bernardića i Ranka Ostojića. Mnogi su u tome vidjeli želju Siniše Hajdaša Dončića da se osigura u slučaju da bilo koji kandidat pobijedi i da se nijednome ne zamjeri. Sada je, međutim, povukao otvoreno neprijateljski potez prema Bernardiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojednostavljeno, poručio mu je da može izbacivati članove stranke tek kada se vidi kakva je i kolika njegova krivnja za loše vođenje SDP-a.

Izbacuj, ali prvo stavi svoju glavu na panj

To ne znači da Hajdaš Dončić do kraja stoji uz optužene Milanku Opačić i Miranda Mrsića. Njegova organizacija osudila je, ne spominjući im imena, istupe u javnosti koji “nanose štetu ugledu SDP-a i stvaraju destrukciju”. Zato je i lukavo složio zaključak: “Predlaže se Predsjedništvu da svu odgovornost za nanošenje štete ugledu stranke, a koja postoji, te pokretanje odgovarajućeg disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na Glavnom odboru o prijedlogu uvrštenja statutarne točke “povjerenja predsjedniku stranke” na izvještajno-tematskoj konvenciji. U prijevodu, Bernardić će morati, ako želi dobiti ikakvu podršku za izbacivanje Miranda Mrsića i  Milanke Opačić, prvo staviti svoju glavu na panj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara