Hamas uhitio 45 Palestinaca optuženih za suradnju s Izraelom

Hamas uhitio 45 Palestinaca optuženih za suradnju s Izraelom
Ilustracija: EPA

HAMASOVE sigurnosne službe uhitile su više desetaka Palestinaca optuženih za suradnju s Izraelom nakon izraelske vojne operacije u pojasu Gaze, naveo je palestinski pokret.

Tajni upad izraelskih specijalnih snaga 11. studenoga 2018. je predstavljen kao obavještajna operacija u pojasu Gaze, ali vojnici su otkriveni i u sukobima koji su uslijedili poginuo je jedan izraelski časnik i 7 Palestinaca.

"Službe sigurnosti su uspjele uhititi 45 suradnika Izraela nakon sigurnosnog incidenta u studenom i njih se sada ispituje", naveo je u priopćenju glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova Hamasa Iyad al-Bozum.

Kažu da je to poruka Izraelu 

"To je poruka Izraelu i njegovim agentima: Hamasove službe sigurnosti mogu spriječiti aktivnosti okupatorovih suradnika", naglasio je.

Nakon neuspjele operacije, Hamas je objavio fotografije osam navodnih članova izraelskih specijalnih snaga koji su sudjelovali u operaciji. Izraelska operacija na neprijateljskom teritoriju je pokrenula niz odmazdi i najveći sukob izraelskih vojnika i palestinskih oružanih skupina nakon rata 2014.  

Izrael i Hamas su od 2008. vodili tri rata u pojasu Gaze koja je pod izraelskom blokadom dulje od 10 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara