Hamburg pod vodom: Poplavljena luka, dio podzemne i poznata riblja tržnica

Hamburg pod vodom: Poplavljena luka, dio podzemne i poznata riblja tržnica
Foto: EPA

PLIMNI val djelomično je poplavio hamburšku luku i poznatu Riblju tržnicu, a posljednji, peti val koji je prouzročila oluja Sabine očekuje se danas navečer, priopćio je Savezni ured za moreplovstvo u Hamburgu.

"Vodostaj u Hamburgu je 2,76 metara viši od prosjeka", priopćio je Savezni ured za moreplovstvo i hidrografiju u Hamburgu.

Očekuje se da će vodostaj dosegnuti najvišu razinu u srijedu nakon 19 sati, kada se očekuje i peti, posljednji po redu plimni val koji je prouzročila oluja Sabine koja je početkom tjedna prošla preko Njemačke.

Poplavljeno je i nekoliko ulica u poznatoj četvrti St. Pauli, a vatrogasci su nekoliko automobila izvlačili iz vode. Voda je blokirala pristup nekoliko stanica gradske željeznice.

Vlasti građane upozoravaju da u sljedećim danima izbjegavaju pristup šumama zbog drveća koje je odoljelo oluji, ali su stabla postala nestabilna.

"Neupućeni lako mogu krivo procijeniti stabilnost nekog stabla. Opasnost također vreba i od otkinutog granja koje se još nalazi u krošnjama", upozorile su gradske vlasti.

Oluja Sabine je od nedjelje do utorka ujutro paralizirala željeznički, a dobrim dijelom i zračni i cestovni promet. Prema procjenama stručnjaka, oluja je prouzročila manje štete od očekivanog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara