Hanfa odobrila češkom Auctor Holdingu da objavi ponudu za preuzimanje Medike

Hanfa odobrila češkom Auctor Holdingu da objavi ponudu za preuzimanje Medike
Foto:Pixsell/Sandra Simunovic

HRVATSKA agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) danas je češkom društvu Auctor Holding odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje Medike po cijeni od 7716 kuna po dionici, objavila je Hanfa. 

Upravno vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo rješenje kojim se Auctor Holdingu, sa sjedištem u Češkoj, odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje Medike, priopćeno je iz Hanfe.

Kako se navodi, cijena izražena u ponudi za preuzimanje od 7716 kuna po dionici Medike u skladu je s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje

Za Auctor Holding obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 25. srpnja posrednim stjecanjem 12.806 redovnih dionica Medike, što predstavlja 42,41 posto udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 46,99 posto glasova od ukupnog broja glasova na glavnoj skupštini, navodi se u priopćenju.

U obrazloženju rješenja koje je objavljeno na internetskim stranicama Hanfe se podsjeća da je Auctor Holding, na čijem je čelu varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković, Sporazumom o financijskom i vlasničkom restrukturiranju s ciljem stabilizacije poslovanja društava iz sustava Auctor, koji je 25. srpnja sklopljen sa Sanjom Palić, stekao stopostotni udjel u temeljnom kapitalu i kontrolu nad Auctorom, iz Zagreba, koji je neposredno držao i dionice Medike. 

Tako je sklapanjem Sporazuma i neposrednim stjecanjem kontrole nad Auctorom Auctor Holding posredno stekao i 12.806 dionica Medike, što predstavlja 42,41 posto udjela u temeljenom kapitalu i daje 46,99 posto glasova na glavnoj skupštini.

Ponuda za preuzimanje po cijeni od 7716 kuna po dionici

Auctor Holding u ponudi za preuzimanje Medike djeluje zajednički sa svojim članovima - Olegom Uskokovićem iz Varaždina, koji je vlasnik 60 posto udjela, te JTPEG Croatia Investmentsa, dioničkog društva sa sjedištem u Pragu, koje je vlasnik 40 posto udjela u temeljnom kapitalu Auctor Holdinga, napominje se u obrazloženju.

Ponuda za preuzimanje po cijeni od 7716 kuna po dionici odnosi se na preostalih 17.388 dionica, koje čine 57,59 posto udjela u temeljnom kapitalu Medike.  

Iz Hanfe u obrazloženju rješenja također navode kako je uvidom u potvrdu depozitara - Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) - utvrđeno da je Auctor Holding sredstva za plaćanje svih dionica koje su predmet ponude za preuzimanje i s tim povezanih materijalnih troškova pohrane dionica osigurao bankarskom garancijom na prvi poziv koji je izdala češka J&T Banka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara