Hasanbegović: Ljevica ima novog vođu - Andreja Plenkovića

Hasanbegović: Ljevica ima novog vođu - Andreja Plenkovića
N1

ZLATKO Hasanbegović, zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku, gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao aktualne političke događaje. Plenkovića je nazvao novim liderom ljevice.

"Plenković će se od današnjeg dana i formalno naći u poziciji u kojoj je bio od prvog dana kada je došao na vlast. On nije ni političar ni državnik nego administrator. Ova vlada će od danas i formalno imati status tehničke vlade, odnosno služit će za održavanje statusa quo. Plenković će egzistirati do trenutka kada različiti interesni lobiji unutar HDZ-a ne odluče suprotno", rekao je Hasanbegović.

"Cijela priča o slučaju sunovrata Agrokora, a nakon objave prvotnih mailova, pokazala je temeljnu činjenicu da u Hrvatskoj postoji jaka "duboka država" i slaba službena država koja je instrument te duboke države. Plenković je dao dobar šlagvort nazivajući skupinu tih financijskih mešetara podizvođačima. Oni nisu podizvođači nego izvođači. Podizvođač je hrvatska država. Podsjetimo na činjenicu da je mentor ove mešetarske skupine bivši ministar financija s kraja 90-ih godina, a on je i mentor bivše ministrice gospodarstva, a koja je nakon izbora ušla u vladu ne kao izraz volje birača HDZ-a ili izraz volje te stranke nego kao osobni odabir Plenkovića. Gospođa Dalić je gospodin Plenković, a gospodin Plenković je gospođa Dalić", dodao je.

"Gdje su birači HDZ-a je pitanje koje ima obilježja kvadrature kruga. Odgovor ćemo dobiti na sljedećim izborima. Imamo vrstu političke shizofrenije. Plenković je došao na vlast temeljem biračke potpore i onda ju je pogazio i formirao vladu koja je po vrijednostima nespojiva s vrijednostima tih birača. Nakon usvajanja Istanbulske konvencije, koja će se pokazati kao početna točka sunovrata Plenkovića, imamo paradoks da politička ljevica sada ima novog vođu koji se zove Andrej Plenković", kaže Hasanbegović.

On smatra da neće biti preslagivanja.

"Preslagivanja neće biti budući da su ključni jamci vlade protiv preslagivanja. Milorad Pupovac je protiv preslagivanja. Ova vlada i Plenković će opstojati sve dok konglomerat različitih interesnih skupina u HDZ-u smatra da je to u njegovom interesu", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara