Hasanbegović: Mnogi poznati pričat će o reformi iako nisu kompetentni, prosvjed je politiziran

Hasanbegović: Mnogi poznati pričat će o reformi iako nisu kompetentni, prosvjed je politiziran

Screenshot: HRT

NA DANAŠNJEM prosvjedu "Hrvatska može bolje", na kojem se izražava podrška reformi školstva govorit će Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske koji okuplja pola milijuna članova. Govorit će učiteljica Ida Loher i Ana Hinić kao i učitelj Toni Milun poznat kao predvodnik inicijative o uvođenju informatike u škole. Na prosvjedu će govoriti i predstavnica roditelja Ivana Kekin.

>> VELIKI PROSVJED PODRŠKE REFORMI ŠKOLSTVA Hrvatska može bolje

Govorit će i Nikola Baketa, doktorand na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu  i istraživač na projektu NORGLOBAL-a 'European Integration in Higher Education and Research in the Western Balkans' te Eli Pijaca Plavić predstavnica Foruma za slobodu odgoja. Najavljena su i dva predstavnika sindikata iz resora školstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi oni, prema stavu Ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, nemaju kompetencija govoriti o sustavu obrazovanja!?

"Mnogi poznati akteri iznosit će svoja stajališta o tome iako mnogi od njih nemaju nikakve kompetencije za rasprave o tim pitanjima. Svima je jasno da je riječ o instrumentalizaciji i sa političkom pozadinom", rekao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović o današnjem prosvjedu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara