Hasanbegovićev vijećnik u Splitu Riječane nazvao Srbima i Delijama

Hasanbegovićev vijećnik u Splitu Riječane nazvao Srbima i Delijama
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Screenshot Facebook

MARTIN Pauk, splitski gradski vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku, uvrijedio je Riječane i pripadnike navijačke skupine Armada, uključivši se tako u navijački rat Armade i Torcide. 

Te se dvije navijačke skupine prepucavaju zadnja dva dana. Sve je počelo kada je u nedjelju, na pravoslavni Badnjak, Armadi u Rijeci Torcida transparentom čestitala pravoslavni Božić i uvrijedila ih porukom da su četnici.

Armada je odgovorila dolaskom u Split i fotografiranjem ispred sjedišta Torcide. 

To je iz nekog razloga razbjesnilo Hasanbegovićevog i Esihinog vijećnika Pauka koji je transparent Armade "Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći!, prepravio u "Delije rečke pokazale 'moć', došli u Split na božićnu noć".

Uz to je slovo "u" napisao u obliku ustaškog simbola. 

"Polnoćka je prošla, deco iz Armade"

Uz sliku je napisao: "Polnoćka je prošla, deco iz Armade. Vratite se kući, sarme vam se hlade! Hristos se rodi", aludirajući da navijači rijeke slave pravoslavni Božić.

"Ustasšooo...tako se to radi", "To Ustašo!!! Tako triba, baci bonbu goni bandu", neki su od komentara ispod Paukove objave.

No nisu svi oduševljeni objavom. "Debilu. Da je četnička stranka na vlasti ti bi se motao oko nje", napisao mu je jedan korisnik Facebooka.

Pauk je u međuvremenu obrisao objavu. 

Pokušava se ulizati Torcidi jer je blizak s Bujancem koji je na meti torcidaša?

Splitski desničar Martin Pauk, koji na sve načine pokušava dobiti pažnju javnosti, blizak je s neonacistom Velimirom Bujancem koji je na meti navijača Hajduka jer je njihovu navijačku legendu Žana Ojdanića nazvao Jovanom.

Pauk tada nije osudio Bujančev istup pa ne treba isključiti mogućnost da se ovom objavom želi ulizati Torcidi statusom o navijačima Rijeke kao o Delijama i Srbima. 

Prije dva mjeseca izjavio da bi migrantima na granicu postavio mitraljeska gnijezda

25-godišnji vijećnik Martin Pauk se prije dva mjeseca u politici pokušavao probiti vrlo radikalnim stavovima prema migrantima.

Pauk, koji je i prije znao slično nastupati u javnosti, dao je intervju za Dalmatinski portal u kojem je između ostalog rekao da bi migrantima postavio visoku ogradu s bodljikavom žicom, a iza toga - mitraljeska gnijezda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara