Ovo je izletište Bandićeva HSLS-ovca koji dijeli ljude po prezimenima

Ovo je izletište Bandićeva HSLS-ovca koji dijeli ljude po prezimenima
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

JAVNOSTI nepoznati Miroslav Polovanec danas je bio jedan od trojice zagrebačkih skupštinara koji su pretrčali iz opozicije na Bandićevu stranu i digli ruke za proračun, čime je spašena Bandićeva vlast u Zagrebu.

Pretrčao Bandiću pa šovinistički napao Hasanbegovića

No Polovanec, inače član HSLS-a, što ako je suditi prema najavi predsjednika te stranke Darinka Kosora neće još dugo ostati, osim što je glasao suprotno odluci vlastite stranke, uspio je sablazniti javnost izjavom nakon glasanja. 

Polovanec je tako zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića šovinistički napao zbog - prezimena. 

Polovanec je danas nakon izglasavanja proračuna i optužbi Zlatka Hasanbegovića izjavio: "Ne želim da mi diktiraju ljudi koja nemaju zagrebačka imena i prezimena". Na pitanje koja su to imena, Polovanec je odgovorio: "Hasanbegović".

Pored bavljenja politikom ima izletište

Osim svoje političke karijere koja je takva da za Polovaneca većina građana Zagreba do danas vjerojatno nikada nije čula, ovaj skupštinski zastupnik ima izletište u Đurđekovcu, iznad Sesveta. 

"Bez prigorskih brega, vinograda, kleti, sve boljih vina, odlične hrane i obilja veselja i zabave. Izletište Polovanec na jednom mjestu svim Zagrepčanima, ali i svima onima koji žele upoznati prigorsku tradiciju, nudi mirni kutak u kojem će imati prilike iskusiti autentično Prigorje", stoji na web stranicama Kleti Polovanec.

Oni kojima ne smetaju šovinističke opaske Polovaneca mogu uživati u njegovu izletištu

"Uživajte u šetnji predivnim krajolikom, iskušajte vožnju u kočiji ili se popnite na naš vidikovac i uživajte u pogledu na pitome brege i okolicu", opisuje se ambijent kleti.

U sklopu izletišta Polovanec nudi, kako se navodi na internetskim stranicama, autentična jela u kleti, također nazvanoj Polovanec. 

Posjetiteljima se, uz gastronomsku ponudu kleti Polovanec, nudi i okrjepa i uživanje u vinima - Polovanec. Barem onima kojima ne smetaju šovinističke opaske Miroslava Polovaneca.

U Polovančevom izletištu prije dvije godine uživali Bandić, Mikulić i Kosor

Među onima koji su uživali u Polovančevom izletištu bili su akteri današnje dramatične sjednice zagrebačke Skupštine. 

Prije dvije godine na njegovu su se imanju okupili gradonačelnik Milan Bandić, kojega je Polovanec danas spasio, predsjednik Gradske skupštine i najvjerniji Bandićev koalicijski partner Andrija Mikulić te Polovančev stranački šef koji je nakon današnjeg glasanja najavio njegovo izbacivanje iz stranke, Darinko Kosor. 

U izletištu Polovanec slavili su Vincekovo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara