HB-HIP: Ne proglasivši gospodarski pojas Vlada izdala nacionalne interese

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog bloka te prvi s liste HB-HIP u osmoj izbornoj jedinici Branko Lukšić ustvrdio je danas kako je vladajuća koalicija "proglašenjem ekološke ribolovne zone umjesto gospodarskog pojasa još jednom izdala hrvatske nacionalne interese".

"Hrvatska se nalazi u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi pa stoga smatram kako bi prioritet hrvatskog gospodarskog razvitka trebala biti njezina pomorska orijentacija", rekao je Lukšić na konferenciji za novinare.

Međutim, ustvrdio je, to očito nije presudno za vladajuću koaliciju koja je izdala hrvatske nacionalne interese ne proglasivši gospodarski pojas.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time Hrvatska definitivno postaje marioneta u rukama moćne Europe i odriče se vlastitog potpunog suvereniteta", ocijenio je Lukšić.

Također je ustvrdio kako se IDS očito ne plaši toliko povratka desnice na vlast koliko se plaši, kako je rekao, "da im se na izjalove milijunski poslovi na projektu Brijuni-Rivijera".

Predsjednik istarskog HIP-a i drugi sa zajedničke liste HB-HIP u osmoj izbornoj jedinici Ninoslav Mogorović ponovio je kako je ta koalicija protiv toga da Hrvatska 2006. godine, ali i kasnije, uđe u NATO savez jer, kako je rekao, "cijeli taj proces nije usklađen s nacionalnim interesima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara