HDSSB: Glavaševe izjave ne temelje se na krivotvorenim dokumentima

HDSSB: Glavaševe izjave ne temelje se na krivotvorenim dokumentima
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

HDSSB JE priopćio da njihov saborski zastupnik Branimir Glavaš zagrebačkom tužiteljstvu nije predao ni pokazao nijedan dokument kojim bi se moglo zaključiti da se njegove izjave o sudjelovanju osječkog tužitelja Miroslava Kraljevića kao dobrovoljca JNA u agresiji na RH temelje na krivotvorenim dokumentima.

Naime, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je 3. prosinca izvijestilo da se Glavaševe izjave iz ožujka 2018. da je zamjenik osječkog županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević kao dobrovoljac JNA sudjelovao u agresiji na Hrvatsku temelje na krivotvorenim dokumentima.

Na navodeći Glavaševo ime, tužiteljstvo je tada izvijestilo da je pribavilo relevantne podatke putem Interpola te s obzirom na to da je utvrđeno kako se radi o krivotvorenim dokumentima, zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od Srbije, a provodi i daljnje izvide s ciljem pronalaska krivotvoritelja.

HDSSB je u utorak priopćio da "saborski zastupnik na kojeg svojim priopćenjem aludira zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO)" obavještava javnost da je u studenome 2018. u svojstvu svjedoka saslušan u izvidima koje provodi zagrebačko tužiteljstvo.

"Prilikom tog razgovora spomenuti saborski zastupnik nije predao, niti pokazao nijedan dokument na osnovu kojega bi ODO-Zagreb mogao donijeti zaključak koji je donio, a koji se odnosi na dokumente vezano uz zamjenika osječkog županijskog državnog odvjetnika i koji su označeni krivotvorenima", ističu u HDSSB-u.

Navode da dokumente kojima je raspolagao taj zastupnik isti nikada nije kopirao, umnožavao ili dijelio drugim osobama, tako da "osim što su isti nepoznanica za ODO-Zagreb od strane zastupnika na kojeg aludiraju, nepoznanica su i za bližu ili širu javnost".

Iz HDSSB-a najavljuju kako će taj zastupnik, kada se za to steknu zakonski i drugi uvjeti, o svojim novim saznanjima vezano uz spomenutog osječkog tužitelja obavijestiti DORH i javnost.

Glavaš je početkom ožujka 2018., tijekom saborske rasprave o paketu pravosudnih zakona, spominjući sigurnosnu provjeru rekao da u Osijeku kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika u odjelu za ratne zločine radi osoba koja je aktivno sudjelovala u agresorskoj vojsci i napadala istok Hrvatske.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) demantiralo je Glavaševe izjave navodeći da su ''neistinitim objavama i izjavama pojedinca povrijeđena temeljna prava Miroslava Kraljevića kao osobe, obiteljskog čovjeka, hrvatskog branitelja i kao državnoodvjetničkog dužnosnika''.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara