HDZ može i luđe: "Nakon Pelješkog mosta gradit ćemo most do Korčule!"

HDZ može i luđe: "Nakon Pelješkog mosta gradit ćemo most do Korčule!"

"VLADA Ive Sanader odlučno ustraje u realizaciji projekta gradnje Pelješkog mosta, no nakon toga neće se stati, jer slijedi i gradnja mosta Pelješac - Korčula", izjavio je to danas kandidat HDZ-a za prvog čovjeka Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić govoreći na stranačkom skupu u Orebiću gdje je bio nazočan i saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić.

Sveti Ivan - Kneža

Korčulanski most nije ideja od jučer, odnosno obećanje od strane HDZ-a jer je ministar Božidar Kalmeta već spominjao izgradnju tog mosta 2006. godine, a kako je tada govorio on bi se mogao graditi u drugom Sanaderovu mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most će ići od Svetog Ivana na Pelješcu do Kneža na otoku Korčula", najavio je tada Kalmeta, a što je danas ponovljeno u Orebiću.

Procjenjuje se kako bi Pelješki most mogao stajati porezne obveznike oko 270 milijuna eura. Ukupna dužina mosta bit će 2 440 metara, a raspon 568 metara što je drugi po veličini raspon obješenog mosta u Europi. Most će biti širok 21 metar dok će dubina temeljenja biti 104 metra ispod razine mora. Koliko bi stajao most Pelješac - Korčula možemo samo nagađati.

M.M.
Foto: Željko Tutnjević (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara