HDZ: Prilog u Dnevniku HTV-a o istraživanju stranke je u potpunosti neistinit

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) demantirala je istinitost bilo kojeg podatka objavljenog u večerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a o istraživanju koje ta stranka provodi za kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Navevši kako ima potrebu reagirati na netočne informacije objavljene u prilogu Dnevnika HTV-a, HDZ u priopćenju za javnost navodi da su objavljene informacije o rezultatima istraživanja neistinite i krajnje neutemeljene.

"HDZ demantira istinitost bilo kojeg podatka objavljenog u prilogu Dnevnika HTV-a. Objavljene informacije o rezultatima istraživanja neistinite su i krajnje neutemeljene", ističe se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je istaknuti, navodi se dalje, da anketa koju provodi Hrvatska demokratska zajednica u sklopu svojih redovnih kvartalnih istraživanja javnog mijenja, još traje i njezini rezultati nisu obrađeni. Stoga, zaključuje se u priopćenju HDZ-a , prilog u Dnevniku HTV-a u potpunosti ne odgovara istini.

HTV je objavio da HDZ, iako je do predsjedničkih izbora ostao još 91 dan, i dalje čeka s objavom svojega kandidata te da bi naručena anketa predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu trebala pomoći u izboru predsjedničkog kandidata. HDZ je odlučio potkraj rujna istaknuti svojeg predsjedničkog kandidata, no sve je, kako je rečeno na HTV-u, dijelom i zbog ankete, pomaknuto na početak listopada.

Objavljeno je da je na ispitanicima ponuđenoj listi potencijalnih kandidata, a kako HTV neslužbeno doznaje, uvjerljivo prvo mjesto osvojio Ivo Sanader, koji je, kako je rečeno, "više puta isticao kako nema predsjedničkih ambicija". Drugi na listi je Andrija Hebrang, a Jadranka Kosor je treća, objavio je, uz ostalo, HTV u večerašnjem središnjem Dnevniku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara