HDZ večeras odlučuje o Kuščeviću

HDZ večeras odlučuje o Kuščeviću
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

VODSTVO HDZ-a večeras će raspravljati o Lovri Kuščeviću, Plenkovićevom ministru za kojeg se posljednjih dana veže niz afera. No svim aferama usprkos, on odbija dati ostavku.

Sastanak na kojem će HDZ-ovci o njemu raspravljati počet će oko 19 sati.

"Premijer Plenković nije tražio moju ostavku niti se o njoj razgovaralo", rekao je Kuščević ranije danas za Hinu govoreći o sastanku u Banskim dvorima i zahtjevima koalicijskog partnera HNS-a, kao i oporbe predvođene SDP-om, za njegovu ostavku.

Upitan o zahtjevu HNS-a za njegovu ostavku, odgovorio je da su HNS i ostali koalicijski partneri u svakom trenutku mogli i mogu zatražiti objašnjenja, a potpredsjednik vlade Predrag Štromar je na čelu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te od njega očekuje očitovanje o zakonitosti izmjena prostornog plana Općine Nerežišća iz 2011. 

"On kao resorni ministar bi trebao jako dobro znati da je sve učinjeno transparentno i sukladno zakonima, što potvrđuje niz suglasnosti raznih resora i konačna suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja od srpnja 2011. U najmanju ruku radi se o politički nekorektnom ponašanju, političke stavove bi trebalo donositi na temelju činjenica, a ne medijskih napisa", kaže Kuščević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara