HDZ zabranio prikazivanje HDSSB-ovog spota s Glavašem na HRT-u?

"TAMO se više ne može živjeti. Opkolili su cijeli Osijek. To se više nije moglo podnijeti", kroz suze u foršpanu filma "Zašto smo se borili?", redatelja Jakova Sedlara, izgovara tada maloljetni dječak. Iako je on sada 27-godišnjak, zbog njega je navodno HRT odbio emitirati najavu filma.

Kako doznajemo od Ivana Drmića iz HDSSB-a, koji poziva na prikazivanje spomenutog filma, u osječko kino Europa, sutra u 17 sati, HRT im je najprije dao zeleno svjetlo, a nakon toga je uslijedila odbijenica.

"Neki dan smo zatražili termin za prikazivanje spota prije Dnevnika. Rekli su nam kako imaju slobodnih termina, poslali predračun i sve smo dogovorili, da bi nam nakon toga javili da spot `ne može proći`, nego će eventualno prikazivanje biti odobreno, nakon što se idućeg tjedna o spotu očituje Etičko povjerenstvo, što je naravno prekasno", rekao je Drmić.

"A majka s djetetom u naručju u HDZ-ovom spotu im nije smetala?"

"Kad smo ih upitali za objašnjenje, tek su stidljivo prokomentirali da je to zato što se u spotu pojavljuje maloljetno dijete. To dijete danas ima 27 godina. Zanimljivo je da im dijete, koje u HDZ-ovom predizbornom spotu, koračajući uz Ivu Sanadera, majka nosi u naručju, nije zasmetalo", prokomentirao je Drmić, dodajući kako je "očito da je spot mogao zasmetati jedino HDZ-u".

U najavi dokumentarca Jakova Sedlara vidljive su autentične snimke razaranja Osijeka tenkovima te raketiranja toga grada, a na kraju se pojavljuje Branimir Glavaš koji iz bolničkog kreveta poručuje: "Kud god idem, sa mnom je Hrvatska!".

Do zaključenja teksta, od odgovornih na HRT-u, nismo uspjeli dobiti nikakav komentar ovog slučaja.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara