HDZ-ovog župana koji mlati ženu mjesečno plaćate 25 tisuća kuna

HDZ-ovog župana koji mlati ženu mjesečno plaćate 25 tisuća kuna

Foto: Pixsell/Jurica Galovic/Hina/Sukobinteresa.hr

ALOJZ Tomašević je HDZ-ov župan protiv kojeg je podignuta kaznena prijava jer je pretukao ženu. Također, protiv njega je podnesen optužni prijedlog jer je ilegalno posjedovao pištolj.

>> Podignuta kaznena prijava protiv HDZ-ova župana, dobio je i zabranu približavanja supruzi


25 tisuća svaki mjesec

Tomaševiću je ovo drugi mandat u kojemu obnaša dužnost požeško-slavonskog župana. Za tu fotelju porezni obveznici svaki mjesec izdvajaju gotovo 25 tisuća kuna. Točnije, Tomaševićeva primanja na mjesečnoj razini iznose 24.879,86 kuna bruto, odnosno 15.652,47 neto.

Za njegovu plaću u samo jednom mandatu, a ovo mu je već drugi, porezni obveznici su iz svojih džepova izdvojili 1 milijun 194 tisuće 233 kune i 28 lipa (1.194.233,28 kn).

Osim toga, Tomašević posjeduje i kuću u Požegi površine od 390 kvadrata. Njena približna vrijednost iznosi milijun kuna.


Obiteljska kuća požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića u Požegi

Posjeduje i kuću s okućnicom u Bučju, površine 120 kvadrata. Njena približna vrijednost iznosi 150 tisuća kuna.

"Odgovorno i s punom čašću"

Podsjetimo, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pretukao je ženu u ponedjeljak. Sinoć se oglasio priopćenjem u kojemu "odgovorno i s punom čašću" tvrdi kako je nije ni taknuo. Nakon njega, na Facebooku se oglasio i Ivan Ike Mandurić i pružio potporu nasilnom županu.

>> Javio se HDZ-ov župan koji je pretukao ženu, tvrdi da je nije ni taknuo

>> Šatoraški pop brani HDZ-ovca koji tuče ženu: "On je branitelj, to nešto govori"

Šamaranje i bacanje na radijator

U javnosti je odjeknula vijest kako je HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević premlatio ženu i zbog toga završio u policiji.

"To je bilo šamaranje i guranje. Dobila sam udarac u desnu stranu kad me bacio na radijator. Par puta me ošamario", rekla je za Index o napadu Mara Tomašević, pretučena supruga HDZ-ovog župana.

>> Pretučena žena HDZ-ovca rekla nam je sve: Muž je mlati godinama, a Plenković ignorira njena pisma

"Uho me malo boli, ali dobro je, mogu raditi", rekla nam je nakon što smo je upitali zašto je na poslu nakon svega što se dogodilo. "Moj posao je takav da ga ne može samo jedna osoba obavljati", kazala nam je Mara, inače kuharica u požeškoj osnovnoj školi.

Mara Tomašević nam je opisala ružne detalje odnosa nje i supruga. Nasilje je, kako navodi, trajalo dvije godine, sve otkad je saznala za njegovu ljubavnicu. Konačno je odlučila izaći u javnost nakon što ju je posljedni put pretukao pa je morala intervenirati i policija.

"Ono sinoćnje šamaranje i bacanje na radijator nije bilo prvi put. To se dogodilo u ove dvije godine sigurno deset puta. Razbio mi je mobitel, ne znam što bih rekla. Zato sam i slala mail Plenkoviću, ne može takva osoba... Jedva sam čekala da završi taj prvi mandat, vjerujte mi. Da mogu nešto pokrenuti. Rekla sam mu kako se ne može tako ponašati, da to neće proći. Takvo ponašanje nije dolično takvoj funkciji. On mi je rekao: 'Meni nitko ništa ne može, ja ću proći'. I ostalo je tako", rekla nam je Mara Tomašević.

Ignoriranje mailova

Njene mailove HDZ je ignorirao gotovo pet mjeseci. Index je objavio sadržaj jednog maila.

>> Objavljujemo mail u kojem je pretučena žena HDZ-ovca molila Plenkovića za pomoć


Plenković je potvrdio da mu je žena požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga "očito" nisu percipirali kao dovoljno relevantnog u "šumi" mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo je raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara