Hebrang: Laž je i kleveta da sam branio Mravka i štitio korupciju u HEP-u

Tekst: P.V.
Foto: Davor Pongračić / Cropix

"TO JE teška laž i kleveta", osvrnuo se Andrija Hebrang na novinske napise prema kojima je na HDZ-ovoj sjednici održao emotivni govor u kojem je žestoko branio diskreditiranog predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka.

"Nisam branio Mravka niti sam bio protiv njegove smjene, samo sam tražio da se s njim obavi razgovor prije donošenja konačne odluke. Mislio sam da bi bilo pošteno pružiti mu priliku da se obrani argumentima, ukoliko ih ima", rekao je Hebrang koji je ogorčen što je u javnost poslana poruka da "predsjednički kandidat HDZ-a štiti korupciju" jer je sasvim jasno da Mravak mora otići ukoliko ne može iznijeti nikakav dokaz u svoju obranu.

U svom govoru je Hebrang, prema istim napisima spominjao i smijenjenog direktora HZZO-a Većeslava Bergmana, čovjeka kojeg je na tu poziciju postavio upravo on, a kojeg je Darko Milinović smijenio nakon što je otkriveno kako je za vrijeme svog mandata stekao značajnu novčanu korist.

"Rekao sam da se ne smije učiniti ista pogreška kao u Bergmanovom slučaju, koji je smijenjen prije nego što je itko iz Vlade s njim razgovarao. Zbog toga smo svi krivi što je njegov slučaj tako završio", kaže Hebrang i najavljuje tužbu protiv novinarke dnevnog lista koja je objavila vijest o njegovom navodnom pokušaju obrane Mravka.

"Ne znam tko stoji iza te klevete, je li to netko iz HDZ-a ili netko drugi. Ali znam da mi je objavljivanje takve laži ozbiljno naštetilo u predsjedničkoj kampanji. Isto kao što su mi naštetile afere u državnim firmama, ali i gospodarska kriza i zakoni koje je Vlada zbog nje morala donijeti. No, vjerujem da će birači to ipak razumjeti", kazao je Hebrang.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara