HIP: Ćorić daje neutemeljene izjave zbog neostvarenih ambicija

HRVATSKI istinski preporod (HIP) reagirao je danas na izlazak iz stranke dopredsjednika HIP-a i stranačkog koordinatora za Slavoniju i Baranju, Pere Ćorića, navodeći u priopćenju da je Ćorić "zbog osobnih interesa i ambicija u javnost iznio neutemeljene izjave".

HIP također demantira da će iz stranke istupiti cjelokupno članstvo vukovarsko-srijemske podružnice HIP-a.

Dopredsjednik HIP-a Pero Ćorić jučer je rekao da je podnio ostavku na sve dužnosti u HIP-u, obrazloživši to tvrdnjom da je predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman počinio više katastrofalnih političkih poteza, a da je najnoviji potpisivanje sporazuma s Hrvatskim blokom. Miroslavu Tuđmanu također je zamjerio razvrgavanje sporazuma o prijeizbornoj koaliciji s HSP-om.

Ćorić je jučer najavio i da će svi članovi HIP-ove podružnice za Vukovarsko-srijemsku županiju istupiti iz stranke.

Demantirajući sve njegove tvrdnje, u priopćenju HIP-a navodi se kako je Pero Ćorić inzistirao na dobivanju prvog mjesta u svojoj izbornoj jedinici, a kako to nije bilo moguće, počeo je s manipulacijama i širenjem dezinformacija da će iz HIP-a izaći članstvo vukovarsko-srijemske županijske podružnice, ali i članstvo drugih županijskih podružnica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HIP ističe kako nije točna ni Ćorićeva izjava da će iz stranke istupiti svo članstvo Vukovarsko-srijemske županijske podružnice.

Riječ je "o 12 pojedinačnih ostavki iz Vukovarsko-srijemske županije, koje su članovi podnijeli na osobni Ćorićev nagovor, a da nisu bili upoznati s pravom situacijom budući se nije sastalo ni jedno tijelo podružnice kako bi se raspravile eventualne nejasnoće", stoji u priopćenju HIP-a.

Također se podsjeća da je "Pero Ćorić nazočio sjednici Predsjedništva stranke, na kojoj je nacrt koalicijskog sporazuma s HSP-om ocijenjen neprihvatljivim za HIP, i na kojoj je prihvaćen prijedlog koalicijskog sporazuma između HIP-a i HB-a".

U priopćenju HIP ističe kako je "sporazum s HB-om, kao najbližom strankom, potpisan budući da obje stranke djeluju na zasadama politike prvoga hrvatskog predsjednika, a potpisivanjem tog sporazuma HIP nije prekinuo razgovore s drugim strankama već je i dalje otvoren za suradnju sa svim drugim državotvornim strankama".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara