HND: Kerume, prestani vrijeđati novinare! Zamolit ćemo "šeficu Kosor" da te pozove na red

Foto: Vojko Bašić / Cropix

HRVATSKO novinarsko društvo uputilo je javni poziv splitskom gradonačelniku i novom saborskom zastupniku Željku Kerumu da "napokon prestane vrijeđati novinare".

"Potkraj prošlog tjedna na najgrublji način javno je izvrijeđao novinara Slobodne Dalmacije Sandija Vidulića zbog toga što mu je postavio pitanje o kreditu kojeg su dobili Kerum i njegova suputnica Fani Horvat za vrlo sumnjivu gradnju restorana na marjanskoj Prvoj vodi. Nešto ranije u izbornoj noći sms-porukama je vrijeđao Lea Kovačića, također novinara Slobodne Dalmacije, rječnikom koji se ne ponavlja i ne prepričava u javnoj komunikaciji", piše u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Kerum vrijeđao novinara Indexa

Podsjećaju da je već sljedećeg jutra na Radio Splitu Kerum rekao za novinare da ne vole sve što je hrvatsko te da je "HDZ pogriješio što je prepustio sve medije u ruke antihrvata".  "HND je još prije dvije i pol godine dvaput reagirao kad je Kerum vrijeđao novinara Indexa Dragana Miljuša te Damira Petranovića. Uvijek je Kerum bio izazvan kad ga se pitalo za sukob interesa, odnosno za mutne poslovne aranžmane koje je sklapao kao gradonačelnik", kaže Duka te dodaje kako je vidljivo da u dvije i pol godine Kerum nije naučio kako treba komunicirati s novinarima.

"Pozivamo ga još jednom da ne vrijeđa i da poradi na sebi. Ako to ne uspije, nećemo moći učiniti drugo nego zamoliti njegovu novu saborsku šeficu Jadranku Kosor da ga ona pozove na red", zaključuje Duka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara