HNS-ovac Nikola Vuljanić na Blogeru

"JA NEMAM Globus. Uopće nemam svoje novine. Ovo je jedino mjesto, osim saborske govornice, na kojemu mogu reći što mislim  (a da me se ne skrati, cenzurira ili jednostavno prešuti), pa tu to i kažem. A i da imam svoje novine, sasvim ih sigurno ne bih ni pisao ni uređivao kako se to radi u Globusu", piše na svom službenom blogu HNS-ovac Nikola Vuljanić .

U posljednjem postu u kojemu govori o odnosu političara i novinara, Vuljanić piše kako "političari ne smjenjuju novinare (niti novinari, u pravilu, političare), a sve ostalo stvar je javne percepcije, ponekad i privatne".

Zanimljiv je i post u kojemu se saborski zastupnik osvrće na slučaj Karlovačke pivovare, pa kaže kako se u svakom slučaju radi o tragediji koja "mnogo toga otkriva". Vuljanić tako piše da ako odbacimo mogućnost da netko drži zalihe amonijaka u kući i onda ga ispušta u dotični potok, a pivovara ga nije ispustila, to otvara dvije mogućnosti: ili su teroristi u Karlovcu počeli kemijski rat ili u Karlovcu postoje prirodni izvori amonijaka za koje nitko ne zna.

"Što god da je na stvari, do danas se o tome nisu javili niti gradonačelnik, niti župan, niti netko drugi od vlasti. Ako su teroristi, gdje nam je vojska. A ako su izvori amonijaka, gdje nem je Branko (Vukelić), inače iz Karlovca, da se pobrine da se amonijak nekako iskoristi.", piše Vuljanić u postu datiranom od 26. veljače.

Na vom blogu Vuljanić piše i o pravu i položaju hravstkog jezika, znanju (i neznanju), kao i Bologni.

Posjetite: nikolavuljanic.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara