Najmlađa saborska zastupnica na Blogeru

Najmlađa saborska zastupnica na Blogeru

OD JUČER Bloger ima još jednu političarku - blogericu, najmlađu zastupnicu u hrvatskom Saboru, 28-godišnju Mariju Lugarić (www.marijalugaric.bloger.hr).

"Već dugo pratim blogersku scenu u Hrvata. A i šire. I stalno sam mislila da nemam vremena za blog. Nego, zašto sam ja ovdje? Sada pisati traktate o netu i važnosti komunikacije mi se ne da, a  mislim da to i znate. Ovdje sam da pokažem kako mi političari nismo svi isti. Niti su sve stranke iste, niti smo svi mi u Saboru isti. Ja imam 28 godina. I previše godina sam najmlađa u Saboru. I nije mi baš uvijek lako. Nekako mislim da smo u društvu osvijestili rodnu neravnopravnost, ali dobnu definitvno nismo." - piše Lugarić u svom prvom postu.

"Prošlu srijedu u Saboru je bilo aktualno prijepodne. Pitala sam ministra Ljubičića kada konačno misli njegovo povjerenstvo (jer, jelte, ništa se ne može bez povjerenstva!) donijeti odluku oko seksualnog odgoja i obrazovanja u školama. Ministrova reakcija i odgovor je bio (blago rečeno) neprimjerena. Prostačka, diskriminirajuća reakcija ministra na moje posve normalno (i nimalo politički zločesto) pitanje dokazuje da nismo isti. Usput, taj rok u kojem je, po riječima ministra, povjerenstvo trebalo donijeti odluku, je prošao. Pretjerano bi sada bilo tvrditi da je i lagao, ali..." - piše SDP-ova saborska zastupnica na svom blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada žurim, kraj je napornoga tjedna za mene, sutra me čeka izlaganje na jednom znanstvenom skupu, moram tehnički za auto još obaviti, ali - pišemo se." - završila je Lugarić svoj prvi post, pozivajući sve da i dalje čitaju njen blog www.marijalugaric.bloger.hr.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara