HNS-ovci paradiraju po školama i drže govore djeci

HNS-ovci paradiraju po školama i drže govore djeci
Foto: HNS

HNS-U SU ovih dana puna usta Škole za život, nečega što bi trebalo biti reforma obrazovanja, no zasad se čini da je riječ više o sredstvu promocije te političke stranke. 

Koliko su daleko spremni otići u tome, pokazalo se danas kada su dvojica HNS-ovaca, od kojih je jedan saborski zastupnik, a drugi županijski vijećnik, dakle ne pretjerano bitni dužnosnici te stranke, obilazili školu u Strizivojni i držali govore učenicima.

Djeci i njihovim roditeljima tako su govorili da su nositelji kurikularne reforme, a pritom su hvalili i sebe. 

„Vi ste jedni od 2000 učitelja i 8000 učenika koji danas postaju nositelji kurikularne reforme. I to je završna stepenica HNS-ovog vraćanja obrazovanja struci! Svaka reforma, pogotovo ovako velika i značajna, ne može se provesti preko noći – zato je pilot faza ključna. U ime svoje djece osobno vam se zahvaljujem na sudjelovanju u ovom eksperimentalnom programu, koji će pokazati što je dobro, a što može još i bolje. Želim vam svima puno uspjeha i sreće u radu“, rekao je učenicima i učiteljima saborski zastupnik Stjepan Čuraj. 

HNS-ov županijski vijećnik Vinko Ručević se nadovezao na Čuraja zaključivši da „našoj djeci treba omogućiti najnaprednije i najmodernije obrazovanje".

"I HNS dijeli taj stav, nastoji pokazati političku širinu i slušati građane koji nam kažu da im je dosta podjela na lijeve i desne – mi moramo gledati i ići samo naprijed. Bolju budućnost našoj djeci možemo osigurati samo zajedničkim snagama”, rekao je HNS-ovac. 

Na kraju su uputili poziv svim uključenim učiteljima, roditeljima, učenicima, stručnjacima, zainteresiranoj javnosti i medijima da pomognu savjetima i konstruktivnim kritikama "jer je povratna informacija Blaženki Divjak važna".

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara