Hollande pozvao Francuze na solidarnost i bratstvo nakon "strašne i bolne" godine

Hollande pozvao Francuze na solidarnost i bratstvo nakon "strašne i bolne" godine

Foto: FAH

FRANCUSKI predsjednik Francois Hollande je pozvao Francuze na "solidarnost i bratstvo" i  ponovno pronalaženje optimizma nakon "strašne i bolne" 2015. godine, koju su obilježili atentati u siječnju i studenome.

Tijekom predaje nagrade u Elizejskoj palači za projekte društvenih inovacija, Hollande je izjavio da "našem društvu prijete zidovi: zidovi između pojedinaca, između teritorija, između socijalnih kategorija, vjera i uvjerenja".

Francuski predsjednik je pozvao na optimizam pa i u dramatična vremena. "Oni koji nas napadaju žele nas podijeliti, razdvojiti, unijeti sumnju u nas same, ocrniti budućnost, spriječiti planove", rekao je.

Hollande je također obećao da će sve pokušati u borbi protiv nezaposlenosti, koja i dalje predstavlja neuspjeh njegove petogodišnje vladavine. "Moja formula  je da se sve mora probati. Sve i svuda", rekao je pred 16 dobitnika natječaja.

Posebnu počast je odao jednom od dobitnika Claude-Emmanuelu Triompheu, koji je teško ranjen u atentatima 13. studenoga u Parizu, koji je nagradu primio ležeći na nosilima.

U džihadističkim atentatima u pariškoj regiji u siječnju je ubijeno 17 osoba, a 13. studenoga bilo je 130 ubijenih i više stotina ranjenih.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara