HP otkrio manu modula drugih proizvođača ugrađenih u prijenosna računala

TVRTKA HP objavila je danas da je tijekom rutinskog testiranja prijenosnih računala otkrila manu u nekim memorijskim modulima široko korištenim u informatičkoj industriji, zbog čega bi korisnici mogli imati ozbiljnih problema u radu sa svojim računalima. Dotične memorijske module ne proizvodi HP, već drugi dobavljači.

Kada se koriste u kombinaciji s najrasprostranjenijom tehnološkom arhitekturom na ovom području, problematični memorijski moduli mogu uzrokovati pojavu plavih ekrana, povremeno blokiranje računala ili oštećenja sadržaja memorije. Neki od tih memorijskih modula bili su ugrađeni u određene modele Compaq i HP prijenosnih računala.

Da bi zaštitio svoje klijente, HP pokreće dobrovoljni program zamjene za one koji su kupili Compaq ili HP prijenosna računala s oštećenim memorijskim modulima – bez ikakvih troškova za klijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HP je prva tehnološka tvrtka koja javno objavljuje postojanje takvog problema, koji smo otkrili tijekom naših stalnih rutinskih testova prijenosnih proizvoda”, rekao je Jean-Jacques Ozil, direktor segmenta Total Customer Experience, Personal Systems Group, za Europu, Bliski Istok i Afriku. “U tijeku je obavještavanje klijenata, partnera i naših zaposlenika kako bi se ova situacija popravila što je prije moguće. Iako je mogućnost pojave ovakvog problema s memorijskim modulima prilično mala i ovisna o korisnikovu okruženju, smatramo da je važno obavijestiti naše klijente o ovom potencijalnom problemu.

“Kad se u industriji javi ovakav problem, dobavljači često riskiraju i nadaju se da korisnici neće shvatiti da se ne radi o još jednom virusu ili softverskom problemu, kakvi su postali uobičajeni u informatičkoj djelatnosti”, rekao je Rob Enderle, glavni analitičar u tvrtki Enderle Group. “HP je jedna od rijetkih tvrtki koja ozbiljno shvaća potrebe svojih klijenata i ima alate kojima može prepoznati i pravovremeno ispraviti probleme. U današnje doba pravo je osvježenje vidjeti da dobavljači cijene povjerenje više od novca."

Dodatne informacije o ovom problemu možete naći na adresi www.hp.com/support/memoryreplacement/

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara