HRT od BBC-a kupio preko 300 sati programa: Što će na to reći "domaća produkcija"

HRVATSKA radio televizija (HRT) nedavno je potpisala ugovor o kupnji više od 300 sati programa iz produkcije BBC Worldwidea (BBCWW), javlja C21 Media.net.

Riječ je o najvećem poslovnom potezu koji je dogovoren između BBCWW-a i "wannabe" BBC-a, HRT-a.

C21 Media.net piše da je ugovorom obuhvaćen niz igranih i dokumentarnih serija, uključujući "Mistresses", "Cranford" i "Dinosapien". Također, ugovorom je predviđeno i emitiranje preko 50 sati programa iz BBC-eve branše "Wild" u sklopu koje su nabavljene serije "Expedition Guyana", "Wild China" i "Yellowstone Tales" koje će u Hrvatskoj biti prikazane po prvi puta.

Naglo jačanja međusobne suradnje

Za emitiranje nabavljenih programa predviđen je jednosatni tjedni termin koji će biti rezerviran i za prikazivanje serija "Born to Be Wild", "Big Cat Diary", "Wild Down Under" i "Spy in the Herd".

Christina Muller, menadžerica BBCWW-a za područje Istočne Europe rekla je da BBC dulji niz godina vrlo blisko surađuje s HRT-om.

Za posljednji veliki poslovni potez je rekla da doveo do "naglog jačanja međusobne suradnje" između BBC-a i HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je naglašeno da su te dvije televizijske kuće oduvijek imale dobru suradnju, ne samo u kupovini programa nego i u kupovini licenci kao što je slučaj sa showovima "Ples sa zvijezdama" i "Najslabija karika".

Koliko to košta?

C21 Media.net ništa ne piše o vrijednosti ugovora s BBC-em, odnosno koliko je HRT Britancima platio ovo "naglo jačanje međusobne suradnje".

Iz HRT-a danas poslijepodne nismo dobili odgovor na pitanje kako to da vodstvo kuće odlučilo na ovakav poslovni potez kao niti pojašnjenje na pitanje hoće li se posao s Britancima negativno odraziti na domaću produkciju koju bi HRT trebao "forsirati" na svojim TV kanalima.

Reakcija HRT-a, ali i interesenata iz domaće produkcije tek se očekuje.

R.I.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara