HRT pozvao neonacista i homofoba da priča o porezima

HRT pozvao neonacista i homofoba da priča o porezima
Screenshot: HRT

JUTROS se u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska pričalo o ukidanju poreza na dohodak.

>> Frano Čirko: Nisam neonacist

Jedan od gostiju bio je 28-godišnji Frano Čirko, predsjednik građanske inicijative Generacije obnove, neonacist i homofob.

Čirko je predstavio svoj izračun koliko bi ukidanje poreza na dohodak podiglo plaće pa bi, prema njegovom izračunu, nakon ukidanja tog poreza prosječna plaća bila veća za oko tisuću kuna.

Homofob koji se našminkan slikao s muškarcima i slavio Pavelića na HRT-u

Čirko, inače bivši šef mladeži Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), javnosti je poznat po fotografijama s podignutom desnicom i ekstremno desničarskim stavovima. U prilogu Latinice iz 2010., Čirko je otvoreno hvalio ustaškog zločinca Antu Pavelića.

"Mi smatramo da je on jedan od najutjecajnijih i najboljih pravaša u hrvatskoj povijesti bez obzira na neke stvari. Svaki čovjek je grešan, nitko nije čist, svatko ima mane pa tako i on ima mane ali smatramo da je ostavio dosta dobrih stvari iza sebe", rekao je tada Čirko.

Iste te 2010., HČSP je organizirao prosvjed protiv Gay Pridea. Tamo je mladi Čirko držao govor na Trgu bana Jelačića i urlao kako se na Prideu promovira nemoralni i perverzni način života.

Podsjetimo, nedugo nakon njegovog prosvjedovanja protiv "nemoralnog i perverznog" Pridea, u javnost su izašle njegove fotografije na kojima se, našminkanih usana, grli s prijateljem.

Osnovao je stranku

Prije dvije godine osnovao je građansku inicijativu Generacija Obnove.

Povodom osnivanja nove stranke, Čirko je rekao: "Dosta nam je čitave kulture smrti, političke korektnosti i litanija o toleranciji, jednakosti, različitosti i ljudskim pravima dok se naša prava brutalno gaze, a naša budućnost uništava."

Na zagrebačkim izborima 2017. Čirko nije uspio ući u Gradsku skupštinu, osvojivši samo 652 glasa, odnosno tek 0,28 posto glasova, što je bio treći najlošiji plasman tih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara