HRT traži Orfejev izlazak iz Arene

Tekst Z.J.
Foto: Arhiva (index)

PREMA riječima v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a, Josipa Pupovca, ulazak tvrtke Orfej u konzorcij hrvatskih tvrtki koje će upravljati zagrebačkom Arenom je loš potez te će HRT zatražiti njegovo povlačenje.

Razlozi za povlačenje prvenstveno se nalaze u lošem poslovanju tvrtke. "Vi jako dobro znate u kakvom se financijskom stanju nalazi kuća, povući se iz jednog posla ili likvidirati tvrtku kćer je strateška odluka koju v.d. ravnateljstva može donijeti samo ako mora", kazao je Popovac, dodavši još jednom kako je ulazak Orfeja u posao s Arenom bio "ozbiljan promašaj".

Grgić se ogradio od upletenosti u poslove oko Arene

Programsko vijeće HRT-a je danas raspravljalo i o razlozima što dosad nije sazvana skupština Orfeja, na što je v.d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić dodao da danas istječe osmodnevni rok za sazivanje skupštine.

Istovremeno, Siniša Grgić je odgovarao na optužbe vijećnika o njegovoj upletenosti u poslove oko Arene, prenosi Business.hr. Međutim, Grgić je oštro odbacio sve navode o njegovoj povezanosti s poslovima oko Arene, pravdajući se da je samo "jednom bio na kavi na kojoj su bili neki ljudi koji su govorili o Orfeju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara