HRT ukinuo Montirani proces zbog "širenja mržnje": Na raspored stavili dokumentarac o Papinoj gardi

HRT ukinuo Montirani proces zbog "širenja mržnje": Na raspored stavili dokumentarac o Papinoj gardi

Screenshot: HRT

HRVATSKA radiotelevizija donijela je na programskom kolegiju odluku da se u nedjelju 20. ožujka 2016. godine neće emitirati emisija Montirani proces, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom, priopćili su s HRT-a.

"Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima Hrvatske radiotelevizije te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.

Programsko vodstvo HRT-a svoju je odluku donijelo u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske te je uvjereno da bi svaki javni medijski servis u svijetu takav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim te ga odbacio", priopćili su.

Umjesto Montiranog porcesa u nedjelju je u tom terminu na rasporedu dokumentarni film "Iz svakodnevice Papine Švicarske garde".

Za komentar ukidanja emisije kontaktirali smo voditelja Bornu Sora koji nam je odgovorio kako se nalazi u šminki HRT-a gdje se priprema za snimanje emisije te da trenutno ne može ništa komentirati.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara