Hrvat u Münchenu izboden nožem

U ČETVRTAK navečer je u Müncenu napadnut 60-godišnji Hrvat, vozač taksija. Napala su ga dvojica muškaraca, koji su ga opljačkali i pri tome izboli nožem. Operiran je i nakon toga mu je umjetnim putem izazvana koma. Nalazi se u životnoj opasnosti.

Napad se dogodio u četvrtak navečer u četvrti Daglfing. Dvojica muškaraca su ušla u taksi na stanici brze željeznice i zatražili od taksista da ih odveze u susjednu ulicu. Tamo su mu zaprijetili nožem i ukrali mu novčanik, pri čemu ga je jedan od muškaraca više puta ubo u stomak. Taksist je uspio pozvati centralu prije nego što je zbog krvarenja izgubio svijest, a  susjedi su čuli vikanje, nakon kojeg su izašli van i našli ga kako se naslanja na auto, prekriven krvlju.

Nakon što je odvezen u bolnicu, nakratko mu se povratila svijest, pa je uspio dati vrlo nejasan opis događaja i počinitelja, koje je opisao kao 20-godišnjake. Rekao je da misli da je jedan od njih bio Nijemac, a drugi stranac. Obojica su bili obučeni u crno. Nakon toga podvrgnut je hitnoj operaciji.

U četvrtak navečer je oko 60 policajaca pretraživalo okolicu, a pomagao im je i policijski helikopter. Istraga je još uvijek u tijeku. Zasad nema novih tragova, a policija i taksi služba su obećali nagradu od 7000 eura za informacije koje bi vodile do uhićenja. Zasad se nije javio novi svjedok.

Napadnuti taksist je u umjetnoj komi i nalazi se u životnoj opasnosti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara