Hrvati pohrlili po gorivo u BiH: Na spremniku se uštedi i do 130 kuna

Hrvati pohrlili po gorivo u BiH: Na spremniku se uštedi i do 130 kuna

Foto: Facebook

U HRVATSKOJ se sutra očekuje novo značajno pojeftinjenje goriva. Prema današnjem izračunu, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 8,9 do 11,1 posto u odnosu na prošli tjedan te uz pad tečaja dolara od 0,16 posto, motorno gorivo bi od sutra trebalo znatno pojeftiniti, izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva.

Cijene benzina bi tako od sutra mogle biti niže za 26 do 28 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti 27 lipa po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, brojni Hrvati posljednjih su dana pohrlili u susjednu BiH napuniti svoje automobile, a razlog je taj što su cijene znatno niže nego u Hrvatskoj. Posebno su nisko pale cijene u Ljubuškom gdje se vlasnici benzinskih crpki danima natječu u obaranju cijena. Cijene u drugim dijelovima BiH nešto su više.

Tako se na jednoj benzinskoj postaji u Ljubuškom cijena Eurodizela spustila na 1,11 KM, odnosno 4,22 kune. Cijena benzina tek je nešto skuplja, a iznosi 1,31 KM, ili 5 kuna i tri lipe, preračunato u našu valutu.

Nije onda čudno što gužve pred benzinskim postajama ne jenjavaju iz dana u dan, a zbog blizine granice sve je puno automobila hrvatskih registarskih oznaka. Cijene po litri su niže za više od dvije kune, a na prosječan spremnik od pedesetak litara može se uštedjeti i preko sto kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara