Hrvatska pošta će dostavljati pakete i u nedjelju

Hrvatska pošta će dostavljati pakete i u nedjelju
Foto: FAH

POŠTARI Hrvatske pošte dostavljat će pakete i u nedjelju, 23. prosinca, priopćila je Hrvatska pošta. 

"U nedjelju, 23. prosinca, poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete na adrese diljem Hrvatske. Prosinac je za Hrvatsku poštu tradicionalno najzahtjevniji mjesec koji redovito obara rekorde. Tijekom najužurbanijih dana u sortirnicu u Zagrebu stigne više od 1,5 milijuna pošiljaka. Posebno velik rast, od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu, bilježi se na paketskom tržištu, a osim broja paketa raste i njihov volumen", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako takav rast predstavlja velike operativne izazove, pa će Hrvatska pošta pakete dostavljati i tijekom nedjelje.

62 milijuna kuna za šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka 

Podsjeća se da je, radi pružanja većeg opsega kvalitetnih poštanskih usluga, prošle godine uloženo 62 milijuna kuna u šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka kojim su znatno unaprijeđeni poštanski procesi, a dodatnih 67,5 milijuna kuna investirano je u stroj za sortiranje paketa koji će biti postavljen u novom sortirnom centru.

Izgradnja novog sortirnog centra približava se kraju, a tijekom 2019. godine pokraj Velike Gorice će preseliti oko 1700 radnika Hrvatske pošte, najavljuju iz pošte.

"U novim prostorima i sa suvremenom tehnologijom svi procesi rada s pošiljkama bit će jednostavniji, učinkovitiji i brži. Uz pomoć novog stroja, samo u sat vremena moći će se razvrstati i do 15 tisuća različitih paketa, teških od sto grama do 30 kilograma", kaže se u priopćenju.

Do preseljenja u te nove prostore, poštanske pošiljke sada se razvrstavaju na zagrebačkom Jankomiru gdje se nalazi sortirnica za velike korisnike i područje Grada Zagreba te sortirnica za pakete Hpekspresa. U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara