Hrvatska pošta odgodila glavnu skupštinu

Hrvatska pošta odgodila glavnu skupštinu

Foto: FAH

HRVATSKA POŠTA (HP) odgodila je glavnu skupštinu koja se trebala održati 28. prosinca i odlučivati uz ostalo o odobravanju Ugovora o podjeli i preuzimanju između HP d.d. i njezine tvrtke HP Produkcija d.o.o.

Hrvatska pošta je u petak poslijepodne putem Zagrebačke burze objavila obavijest o sazivanju glavne skupštine, a danas poslijepodne i o njenom opozivanju.

Kako su objasnili iz Hrvatske pošte, kao i iz nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u čijim je prostorima skupština trebala biti održana, glavna se skupština "odgađa zbog odsutnosti nadležnog ministra".

RH je inače jedini dioničar HP-a.

Vezano za dnevni red glavne skupštine te spomenuti ugovor, kao i druge povezane točke dnevnog reda, iz Hrvatske pošte su objasnili da je HP Produkcija tvrtka-kćer Hrvatske pošte, osnovana još 2011. s temeljnim smjerom poslovanja digitalne komunikacije te se upravo u njoj i razvio evotv ili digitalna televizija Hrvatske pošte.

"Kako je godinama dio poslovanja evotv-a bio u nadležnosti upravo HP Produkcije, a dio u nekoliko organizacijskih jedinica Hrvatske pošte, posljednjih godinu dana se većina poslova koji se vežu direktno uz evotv kao uslugu prenosi u tvrtku-kćer HP Produkciju. Ta odluka je isključivo poslovna, a kako bi svi procesi bili maksimalno objedinjeni i potpuno transparentni. Za korisnike to nema nikakav značaj", ističu iz Hrvatske pošte, iz koje nisu objavili novi datum održavanja skupštine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara