Hrvatska postala članicom važnih programskih tijela UNESCO-a

HRVATSKA je postala članicom dvaju najznačajnijih programskih tijela UNESCO-a: Međuvladina odbora za bioetiku i Međuvladina vijeća Međunarodnog hidrološkog programa, priopćilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Izbori za ta tijela održani su u ponedjeljak u sjedištu te međunarodne organizacije u Parizu u okviru 32. Opće skupštine UNESCO-a, čija je jedna od protpredsjednica hrvatska veleposlanica Neda Ritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatsku će u Međuvladinu odboru za bioetiku predstavljati dr. Miroslav Radman, znanstvenik svjetskog ugleda i član Francuske akademije, priopćilo je Ministarstvo.

Izuzetno velika potpora država članica hrvatskim kandidatima utoliko je značajnija što problematika bioetike i vode zaokuplja najveću pozornost svjetske znanstvene javnosti, a time i UNESCO-a, kažu u MVP-u.

Uz članstvo u Međuvladinu odboru za bioetiku i Međuvladinom vijeću Međunarodnog hidrološkog programa, Hrvatska je od 2001. i članica Međuvladina odbora za promicanje povratka kulturnih dobara u zemlju podrijetla ili vraćanja u slučaju nezakonitog prisvajanja, u čijem radu pomoćnica ministra kulture Bianka Perčinić-Kavur obnaša dužnost potpredsjednice, priopćeno je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara