Hrvatski inovatori na INPEX-u osvojili 17 odličja, od kojih 7 zlatnih

NA SVJETSKOJ izložbi inovacija i novih proizvoda u Pittsburghu, INPEX-u, hrvatski su inovatori ponovno imali uspješan nastup i osvojili 17 odličja, od kojih sedam zlatnih, pet srebrnih i tri brončana te dvije posebne nagrade, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora.

Na izložbi, održanoj od 8. do 12. lipnja, na kojoj je bilo oko 2000 izložaka iz gotovo svih američkih saveznih država te 23 zemlje svijeta, nastupilo je 19 hrvatskih inovatora iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Požege, Opatije i Samobora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije zlatne medalje dobio je Zvonko Habuš za "postupak proizvodnje električne energije korištenjem otpadnih plinova koji nastaju pri ukrcaju nafte", a zlatna su odličja dobili i Zoran i Rudi Rudeš za "brocolin", Iris Vrus-Pervan za "set za precizno bojanje pramenova kose", Zvonimir Viduka za "brojač osovina", Ivica Pešut za "inteligentni američki nogomet" i Dražen Rzounek za "sistem za upravljanje vozilima za hendikepirane osobe". Srebrna su odličja osvojili Nikola Petković, Ante Kelava, Vladimir Leko, Nenad Matković i mladi inovator Tomislav Kerep, a brončana Boris Pervan, Stipan Orčić i Zdravko Wolf.

Posebnu nagradu Kalifornijskoga odvjetničkog ureda "Hansom" osvojio je Zvonimir Viduka, a Akademija znanosti i umjetnosti nagradila je Vladimira Leku posebnom nagradom.

Vrlo ozbiljne poslovne razgovore imali su višestruko nagrađeni Vladimir Leko u svezi s distribucijom svojih patentiranih ljekovitih proizvoda na bazi prirodnih sastojaka na američko tržište, te Zvonko Habuš i Iris Virus-Pervan u svezi s ustupanjem prava na svoje izume američkim partnerima, izvijestili su inovatori.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara