Hrvatski liječnik u SAD-u drogirao i seksualno iskorištavao svoje pacijentice

Foto: Orlando Sentinel

MLADEN ANTOLIĆ, 55-godišnji hrvatski liječnik koji je vodio uspješnu praksu u Orlandu u američkoj saveznoj državni Floridi, uhićen je zbog ilegalne prodaje tableta protiv bolova i seksualnog iskorištavanja svojih pacijentica! Antolić je, javlja Orlando Sentinel, djelovao tako da je pacijentice navlačio na drogu poput kokaina ili vrlo adiktivne lijekove, te ih iskorištavao da zabavljaju goste na njegovim razvratnim tulumima koji su se redovito pretvarali u orgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Antolić je policiji u SAD-u već poznat. Prvi put su ga uhitili prošle godine, u rujnu, ali tada još nisu znali za sve njegove aktivnosti. Antolić je prvi put uhićen samo jer je ilegalno prepisivao tablete (odnosno prodavao ih) svojim pacijentima. Navodno je barem jedan njegov pacijent preminuo zbog predoziranja lijekovima koje je dobio od Antolića, iako to još nije dokazano. Na ostale Antolićeve aktivnosti policiju je u anonimnom pismu upozorila jedna od njegovih pacijentica.

Žena koju je Antolić iskoristio nakon što ju je navukao na Oxycodone, tablete koje se često preprodaju i među ovisnicima na ulici, policiji je otkrila kako hrvatski liječnik iskorištava svoje pacijentice. Anonimna žena tvrdi kako je zbog Antolića postala ovisna o tabletama jer joj ih je prepisivao i poticao je na korištenje bez da ju je upozorio na nuspojave. Oxycodone je, čini se, bio Antolićeva najdraža droga: nekoliko bivših pacijentica priznalo je da su zbog Antolića postale ovisne o tim tabletama nakon čega ih je on seksualno iskorištavao u zamjenu za novi "fiks".

Antolić, koji je 1979. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, po drugi je put uhićen prošlog tjedna. Nakon prvog uhićenja pušten je na slobodu uz jamčevinu. Ovoga puta prijavio ga je jedan od zaposlenika njegove klinike u Orlandu, koji je bio zgrožen kada je otkrio čime se Antolić bavi. Policija u Orlandu Antolića tereti za dilanje lijekova koji izazivaju ovisnost, reketarenje, kupovinu seksualnih usluga (pacijenticama je nekad davao i novac). Antolić do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara