HSLS: Ne grade se pristupne ceste uz autocestu Zagreb-Split

PREDSJEDNIK HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije i saborski zastupnik Ivan Škarić izjavio je danas u Splitu da se saborski zastupnici iz te županije nisu založili da se uz autocestu Zagreb-Split u izgradnji izgrade pristupne ceste.

Zato se može dogoditi da u lipnju 2004. dobijemo autocestu bez pristupnih cesta što će izazvati kaos veći od sadašnjeg, ustvrdio je Škarić na konferenciji za novinstvo županijskog HSLS-a.

Naglasio je da je Vlada donijela izmjene i dopune programa gradnje i održavanja javnih cesta od 2001. do 2004., no da u njemu nema gradnje pristupnih cesta uz trasu autoceste Zagreb - Split koja prolazi Splitsko-dalmatinskom županijom. HSLS zato predlaže da ta županija potakne dopunu tog programa kako bi se izgradile pristupne ceste.

Ivica Bota drži da valja izgraditi spojne ceste na dionicu Split -Solin - Dugopolje, drugi trak od čvora Dugopolje, urediti kružni tok u Solinu i izgraditi čvor u Mravincima i spojiti ga s cestom do terminala u Stobreču.

Ocijenio je da treba hitno početi gradnju drugog traka ceste od čvora u Bilicama do Dugopolja, jer povezuje tri gospodarske zone.

Škarić i Bota podsjetili su na procjenu da će se, kad bude gotova autocesta Zagreb - Split, broj automobila samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji povećati oko 25 posto te je zato, ponovili su, prijeko potrebno odmah početi graditi pristupne ceste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara