HSS demantirao optužbe SDP-ovca Šešelja ´trgovini´ sa SDP-om

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HSS-a Luka Trconić odbacio je danas optužbe SDP-ova zastupnika Zlatka Šešelja da je jučerašnje prihvaćanje udžbeničkih standarda, prijedlog HSS-ova ministra Vladimira Strugara, rezultat trgovine koalicijskih partnera HSS-a i SDP-a.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru Trconić je rekao da je iznenađen Šešeljevom izjavom da zbog toga daje ostavku na zastupničku dužnost i njegovom optužbom za političku trgovinu.

"Šešelj je očito nezadovoljan što su stvari konačno krenule svojim tokom i izgubio je svaku nadu da će i dalje moći opstruirati projekte, pa je zato i podnio ostavku. No, to je stvar SDP-a", rekao je Trconić.

Istaknuo je da neki projekti, poput udžbeničkog standarda, nisu savršeni, ali da ih je nedopustivo na takav način opstruirati, kao što to čini Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj je sinoć najavio neopozivu ostavku na mjesto zastupnika, a današnji tisak prenosi njegovu ocjenu da su prihvaćeni udžbenički standardi "smeće" koje struka ne prihvaća, te da "HSS i Zlatko Tomčić ponovno počeli s ucjenama kojima je SDP već dugo izložen".

(Hina) tr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara