HSS predstavio Zorana Bahtijarevića na listi za europske izbore

HSS predstavio Zorana Bahtijarevića na listi za europske izbore
Foto: Hina

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) predstavila je u Vinkovcima svoga kandidata na listi Amsterdamske koalicije za europske izbore Zorana Bahtijarevića, a predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je kako HSS u pretkampanju nije krenuo da bi se razbacivao floskulama i riječima, nego da pokaže kako Hrvatska ima šanse biti moderna i napredna europska država, u koju se useljava, a ne iz koje se samo iseljava.

Beljak: Hrvatska je devastirana i zapuštena, ali postoje i oni koji ljudima mogu vratiti osmijeh na lice

Beljak je ustvrdio kako je Hrvatska danas devastirana i zapuštena, ali postoje i oni koji ljudima mogu vratiti osmijeh na lice.

"Mi nismo zaslužili biti na začelju Europe već, ako ne jedna od najrazvijenijih, onda sigurno prosječno razvijenih zemalja EU. Mi to možemo, Hrvatska to može i to nudimo hrvatskim građanima", kazao je Beljak.

Kandidat HSS-a na listi Amsterdamske koalicije Zoran Bahtijarević, dječji kirurg i bivši ravnatelj Klaićeve bolnice, rekao je kako je nužno Hrvatsku učiniti boljom zemljom nego što trenutačno jest te zaustaviti iseljavanje građana.

"60 posto ljudi odlazi zbog nepravde i nezadovoljstva"

"Činjenica je da se Slavonija ne napušta zato što se ne voli, ni zato što u njoj nema domoljuba jer nitko pametan ne može dovesti u pitanje domoljublje ovoga kraja. Ali domoljublje ne možete uzeti kući i nahraniti djecu s njime. Slavonija se napušta zbog borbe za egzistenciju. Veliki dio ljudi, gotovo 60 posto, ne odlazi zato što su nezaposleni već su otišli zbog nepravde i nezadovoljstva", rekao je Bahtijarević.

Hrvatska je, dodao je, mala zemlja, ali to ne znači da ne može imati veći utjecaj u europskoj obitelji.

"Hrvatska može više i bolje. Hrvatska mora biti regionalni lider, a to može postići pomažući zemljama u okružuju oko priključenja EU. Time bi došla i do puno većeg značaja nego što ga ima u EU", ocijenio je Bahtijarević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara