HSS proslavio 100. rođendan

PRIGODNIM glazbenim programom i podsjećanjem na najvažnije datume i osobe iz svog stoljetnog života Hrvatska seljačka stranka (HSS) obilježila je večeras 100. obljetnicu osnivanja.

Stranku, koja je u početku nosila naziv Hrvatska pučka seljačka stranka, utemeljili su 1904. braća Antun i Stjepan Radić.

Nije slučajno da je stranka utemeljena baš pred Božić, Božić 1904. bio je za hrvatske muževe i domoljube okupljene oko braće Radić inspiracija rođenja nove, izvorno narodne politike, rekao je aktualni, peti predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić.

Tomčić također ističe da vrijednosti koje HSS-ovci slave ne pripadaju samo njima, nego cijelom hrvatskom narodu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavi HSS-ova 100. rođendana nazočno je bilo oko četiri tisuće ljudi, među njima i uglednici iz političkog, javnog, vjerskog života. Predsjednik HSS-a posebno je pozdravio aktualnog predsjednika države i jednog od 13 kandidata za novog predsjednika, Stjepana Mesića.

U publici je viđen i Mladen Kešer, također predsjednički kandidat, no on nije posebno pozdravljen iako je HSS-ovac.

Sudionicima večerašnje proslave pročitana je odluka predsjednika Mesića koji je posmrtno odlikovao Vladka Mačeka, drugog predsjednika HSS-a, Veleredom kralja Dmitra Zvonimira za doprinos stvaranju hrvatske države.

Odličje će biti uručeno članovima Mačekove obitelji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara