HSS protiv stečaja u "Viktoru Lencu"

PREDSTAVNICI primorskogoranske županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) izjavili su danas u Rijeci da je nužno izbjeći stečaj u brodogradilištu "Viktor Lenac" jer da to u našim uvjetima gotovo redovito znači likvidaciju poduzeća i otpuštanje radnika.

Da bi se izbjegla takva situacija, primorsko-goranski HSS predložio je na konferenciji za novinstvo da, ako vlasnici "Viktora Lenca" ne žele preuzeti daljnje financiranje i spašavanje brodogradilišta, neka ga otkupi država za jednu kunu, te postavi novi menadžment i ponovno pokrene proizvodnju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također smatra da oživljavanju brodogradnje treba pomoći razvijanjem prateće industrije jer je sada ona vrlo slabo razvijena i nekonkurentna inozemnim dobavljačima, zbog čega je, kako je istaknuto, udio domaće industrije u strukturi broda nezadovoljavajući.

Primorsko-goranski HSS ocjenjuje da su državna jamstva i subvencije koje država daje brodogradilištima i dalje potrebna te zahtijeva da se - zbog očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta - brodogradnja tretira, ne samo kao ekonomsko, već i kao političko pitanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara