Novac Zachella za dio plaća na računu sindikata "Lenca"

NAJVEĆI pojedinačni vlasnik Viktora Lenca Giancarlo Zacchello uplatio je danas na račun sindikata brodogradilišta obećani iznos za plaće tako da će sutra radnicima biti isplaćeno po 3.000 kuna, izvijestio je povjerenik Sindikata metalaca u Lencu Damir Bačinović.

Time je, rekao je Bačinović, ispunjen prvi uvjet štrajkaškog odbora koji će, kazao je, učiniti sve da Uprava brodogradilišta napravi obračun svih plaća i isplati zaostatke radnicima. Drugi uvjet odbora je isplata drugih 3.000 kuna 1. rujna.

Bačinović je kazao da je u jučerašnjem razgovoru s ministrom gospodarstva Ljubom Jurčićem sindikat dobio ministrovu punu podršku. Jurčić je, rekao je Bačinović, izrazio želju i zabrinutost da se pomogne radnicima u "Viktoru Lencu". Rekao je da sindikat podržava Jurčića u tvrdnji da vlasnici moraju brinuti o radnicima i tvrtci ili da moraju prenijeti svoje vlasništvo ili prodati brodogradilište za jednu kunu državi.

Bačinović je rekao da je potrebno napraviti temeljitu reorganizaciju i kadrovsko restrukturiranje u brodogradilištu jer da je to jedini način opstanka. Ustvrdio je da bi Nadzorni odbor trebao što hitnije formirati novu Upravu jer brodogradilište već petnaestak dana djeluje bez Uprave.

Komentirajući jučer iznijete tvrdnje predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića da "sindikat u "Viktoru Lencu", a posebno Bačinović, djeluju kao glasnogovornici Uprave" te da nisu napali Upravu kada je to trebalo, Bačinović je rekao da o njegovu sindikalnom djelovanju najbolje govori broj članova sindikata koji se ne smanjuje te da je sve što je Bulić rekao neistina.

(Hina) dsil jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara