"HSS-ov kadar" u Podravki traži smjenu Marinca i Šestaka

Tekst: I.Kri.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

OSTAVKU cijele petočlane Uprave Podravke navodno traže kadrovi bliski HSS-u koji sa aferama nisu imali ništa, a tvrde kako žele nastaviti normalno raditi.

Njihov je prijedlog da Uprava podnese ostavku te da se nakon toga sazove izvanredna skupština dioničara koja bi trebala izabrati nove čelne ljude, piše Jutarnji list. Navodno je policija utvrdila i kako su sporne transakcije novca potpisivali Darko Marinac i Zdravko Šestak te bi protiv njih mogla ubrzo mogla biti dignuta kaznena prijava.

Pokrenuta interna istraga

Druga struja u Podravki stoji na stajalištu kako bi ostavke još više destabilizirale kompaniju tijekom istrage te da se u smjene krene tek ako policija utvrdi odgovornost sadašnjih čelnih ljudi posrnulog koprivničkog diva. O cijelom slučaju je pokrenuta i interna istraga u kompaniji koja se nada da će ubrzo izaći iz opsadnog stanja.

Na izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora u ponedjeljak bi trebao biti izabran novi predsjednik toga tijela, a kao mogući kandidat spominje se dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Darko Tipurić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara