HT-u nagrada "Zlatna dionica"

NA OVOGODIŠNJEM izboru najboljih dionica i fondova "Zlatna dionica" i "Zlatni udjel" prva nagrada je pripala dionici HT-a dok je pobjednik mirovinski fond PBZ Croatia osiguranje.

Ostale glavne nagrade pripale su Končar elektroindustriji, Viro tvornici šećera i Atlantskoj plovidbi za dionice godine dok je nagrada za društvo s najvećim porastom cijene pripala Ingri. Najlikvidnija i nagrađena dionica je dionica Adrisa.

Nagrade su se dodjeljivale i za najbolje investicijske fondove, mirovinske fondove te društva za ulaganje. Nagrada "Zlatni udjel", od ukupno 57 investicijskih fondova, dodijeljena je obveznom mirovinskom fondu PBZ Croatia osiguranje, a nagrada za najbolje ulagačko društvo pripala je ICF Investu i HPB Investu.

Žiri je bio sastavljen od novinara koji se bave tržištem kapitala, a ulazak u nominiranu skupinu investicijskih fondova trebao je ispunjavati dva uvjeta. Prvi uvjet je bilo poslovanje investicijskog fonda cijelu 2007. godinu te da je njihova prosječna imovina tijekom te godine iznosila najmanje pet milijuna kuna.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara