Hugo Chavez usporedio izraelsku ofenzivu u Libanonu s Hitlerovim postupcima

VENECUELSKI predsjednik Hugo Chavez koji u subotu završava posjet Dohi usporedio je izraelsku ofenzivu u Libanonu s postupcima Adolfa Hitlera.

"Ono što Izrael radi u Libanonu sliči na ponašanje Hitlera koji je sijao smrt i razaranje u svijetu." - kazao je predsjednik Chavez novinarima za svog boravka u Kataru.

Chavez, koji je nepoželjan u Washingtonu, rekao je u svom govoru koji je održao na španjolskom, da je "Pentagon planirao vojnu operaciju" Izraela u Libanonu i da je "odao da je Hezbollah uhvatio dvojicu izraelskih vojnika", što je bilo povod za ofenzivu.

Chavez koji je u Dohu stigao u četvrtak, razgovarao je s emirom, šeikom Hamadom ben Halifom al-Thanijem o događajima u Libanonu i na palestinskim područjima gdje Izrael istodobno vodi vojnu ofenzivu, kako navodi službeni izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bilateralnom planu, razgovarali su o energetskoj suradnji između Katara i Venezuele, dviju članica OPEC-a, dodaje se.

Ovo je peti posjet venezuelskog predsjednika Kataru, zemlji u Perzijskom zaljevu koja je saveznica Sjedinjenih Država.

Nakon Dohe Chavez je otputovao u Teheran gdje će boraviti dva dana. Na programu su razgovori s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom i drugim visokim dužnosnicima Irana.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara