HUS poziva građane da glasuju za odgovorne ljude

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) pozvala je danas članstvo i radništvo da bez obzira na beznađe koje vlada u hrvatskom društvu izađe na izbore i glasuje za čestite i odgovorne ljude koji će se zalagati za opću dobrobit.

"Bez obzira na beznađe među hrvatskim radništvom i lažna obećanja političara treba izaći na izbore", poručio je voditelj zagrebačkog ureda HUS-a Mario Iveković.

Ta se središnjica nije se opredijelila ni za jednu stranku, ali je građane letkom pozvala da glasaju za izborne liste na kojima su osobe poput Tončija Tadića (HSP), Snježane Bige-Friganović (SDP), Jadranke Kosor (HDZ) i Zdravka Tomca (Forum hrvatske sloge).

Iveković se založio za žurnu izmjenu izbornog zakona koji bi od političara napravio odgovorne osobe.

"Treba ukinuti vladavinu partitokracije i usvojiti izborni zakon koji će građanima omogućiti da biraju osobe, a ne stranke", rekao je Iveković novinarima na Trgu bana Jelačića.

On želi da nova vlast umjesto trgovine razvija gospodarstvo. "To je izvor svega zla u Hrvatskoj, a za posljedicu ima stalno smanjenje broja zaposlenih u posljednjih nekoliko godina".

Dodao je kako je na početku mandata sadašnje Vlade bilo 1.371.000 zaposlenih, a sada samo 10.000 više, unatoč stalnim izjavama da se sa zaposlenošću događa nešto pozitivno.

Također traži od političara da u slijedećem mandatu prekinu trend raslojavanja društva jer u Hrvatskoj ima sve više siromašnih i bogatih, a sve manje običnih građana koji mogu normalno živjeti.

Birači koji su 2000. godine glasovali za promjene su prevareni, smatra Iveković koji je dosadašnjoj Vladi zamjerio da je previše popuštala zahtjevima međunarodnih financijskih ustanova poput MMF-a i Svjetske banke, čiji su interesi različiti od interesa hrvatskih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara