HUS: Zašto je MUP kupio brodove u Italiji

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) ogorčena je što je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) preuzelo tri ophodna čamca izgrađena u talijanskom umjesto u hrvatskom brodogradilištu..

Ocijenivši u današnjem priopćenju da je to još jedan od bezbroj dokaza da Hrvatska nema gospodarske strategije i da izvršna vlast vuče pogrešne poteze HUS, dodaje se da se takav potez ne može opravdati riječima da su talijanska plovila izgrađena po europskim standardima, jer su plovila izgrađena na hrvatskim navozima proglašavana brodovima godine u svojim klasama u cijelom svijetu.

"U vrijeme kad kakvoćom dokazano velolučko brodogradilište Greben na otoku Korčuli stenje pod gospodarskim nevoljama, MUP naručuje brodove koje su naši brodograditelji jednako dobro sposobni izgraditi. To je sulud potez i nije u skladu s Vladinom proklamiranom politikom prema otocima, tvrdi se u priopćenju što ga je potpisao dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju HUS izražava sumnju kako je moguć razlog za narudžbu izgradnje ophodnih brodova u Italiji što je netko u Ministarstvu primio proviziju.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara